Het Yogahuisje

Adem is de verbinding tussen lichaam en geest. Als je je adem leert kennen leer je je geest kennen.

Jacqueline


 

Ik ben naast yogaleraar ook gediplomeerd Jungiaans Filosofisch Therapeut. Deze opleiding geeft je een gedegen kennis van de wereld van het onbewuste.  Een van die lagen is het droombewustzijn.  De laag die ook geraakt kan worden tijdens de maandelijkse Yoga Nidra.  Je krijgt begeleiding in dit proces naar binnen toe.Tijdens meditatie kan een nog diepere laag geraakt worden, de laag van stilte.

Eventueel is er gelegenheid tot een therapeutisch gesprek omdat ik Jungiaanse opleiding tot therapeut heb gevolgd in Nijmegen.

Als je interesse hebt in de onbewuste processen van je psyche kom dan voor een intakegesprek. Daarna wordt er bepaald of jouw vragen, problemen, psychische processen via Jungiaanse methodes beter in beeld komen. Het gesprek duurt anderhalf uur. 

"Westers bewustzijn en oosters inzicht brachten mij verdiepingen dieper in de christelijke spiritualiteit. Ik hou van Yoga,van de filosofie van Yoga en van de ideeen van Jung. Gesprek vind ik ongelooflijk boeiend. Die legpuzzel van je zelf is telkens weer uniek en ik ben groot respect gaan krijgen voor die onbekende wereld van het onbewuste."

Jacqueline Pompe-van Buitenen is Saswitha Yogadocente.  Saswitha betekent levend water en is de spirituele naam van de oprichter van de Saswitha opleiding die ooit in Scheveningen stond. De tekeningen van deze site zijn gemaakt door Peter Polderman voor yogaschool Scheveningen in 1979.  De tekeningen laten heel goed de beweging in de  statische houding zien en zijn tegelijkertijd verstillend. En daar gaan mijn lessen de komende jaren naar toe. Ik ben daarmee begonnen in 2019 en ben nog steeds deze weg naar verstilling aan het uitvinden.  De beeldend kunstenaar maakte de tekeningen in opdracht van Truus Boulogne, echtgenote van de oprichter van de Saswitha-opleiding.Haar streven was de essentie van de yogahouding neer  te zetten.     Er zijn op dat moment  nog maar een paar scholen in Nederland.  Op dit moment is Yoga een enorme trend.  Ik zit zelf in die golf van informatie en nieuwe trends en vele mogelijkheden binnen de Yogawereld.  En streef  nu dus naar zuiverheid door zo klassiek mogelijk te werken en contakt te houden met een Indiase yogaschool: De Bihar school of Yoga of de Satyananda Yoga

 

Ik ben geen volgeling van deze school, maar ben  geïnspireerd door deze school. Deze Yogaschool is een centrum voor mensen van over de hele wereld en verricht veel research op het brede veld van Yoga. Het is de universiteit van de Yoga. Hun missie is het onderrichten van het systeem van Yoga. Die systematische opbouw en de bijna wetenschappelijke aanpak zorgt voor een zeer degelijke vorm van Yoga waar heel veel mensen baat bij hebben. Het systeem Yoga komt uit de spirituele traditie van India. 

Voedingsadvies

Er is ook de mogelijkheid om advies te krijgen op het gebied van voeding.

Ik ben Ayuvedisch voedingsdeskundige van de school van Coen van der Kroon.

Ayurvedisch advies op het gebied van voeding betekent dat je inzicht krijgt in je eigen specifieke spijsverteringsvuur.

Kom met je vragen voor een keukengesprek van €30,-